Kaupallinen yhteistyö Népra

Syksy on ehtinyt jo hurjan pitkälle ja vaikka käsillä on vuoden pimein aika, on tänä vuonna saatu nauttia poikkeuksellisen lämpimästä ja valoisasta marraskuusta. Itse asiassa ajattelen muutenkin, että marraskuu on kuukausi muiden joukossa ja uskon myös sillä olevan merkitystä, miten ajatuksensa asemoi ja millä mielensä täyttää. Toki ymmärrän pimeyden vaikuttavan meihin jokaiseen vähän eri tavoin, mutta mielestäni omaa ajattelua voi asemoida myönteisemmäksi tai ainakin vaikuttaa siihen, mihin huomionsa kiinnittää.

Tässä postauksessa ajattelinkin summata yhteen niitä asioita, jotka inspiroivat minua ja ovat tuoneet hyvää oloa tähän syksyyn. Ehkä niistä on iloa myös sinulle.

Inspiroivin kirja

Poukkoilevatko ajatukset pikkuhommasta toiseen tai huomaatko tekeväsi asioita ilman että ajatus on ollut siinä lainkaan mukana? Tuntuuko keskittyminen välillä haastavalta tai keskeytätkö välillä itse itseäsi? Tämä ei liene mikään ihme, sillä elämmehän melko nopeatempoisessa ja pirstaleisessa ajassa, jossa kaiken pitäisi tapahtua nyt ja heti. Arjessamme vilisee ärsykkeitä siellä täällä ja erilaiset apit muistuttavat olemassaolostaan ääni- ja valomerkeillä. Oletko koskaan pohtinut, miten nämä toistuvat ärsykkeet vaikuttavat aivoihimme tai mitä aivojen palkkiojärjestelmälle tapahtuu vaikkapa juuri nyt, kun luet tätä postausta?

Tämän syksyn inspiroivin kirja on ehdottomasti kahden aivotutkijan, Minna Huotilaisen ja Mona Moisalan kirjoittama Keskittymiskyvyn elvytysopas. Kirjan kirjoittajilla on mielestäni niin mainio ote tähän aiheeseen, sopivasti tieteellistä faktaa ja osuvia arkielämän esimerkkejä. Kirja summaa hyvin hyvinvoinnin peruspalikoiden sekä tietoisen läsnäolon merkitystä ja nostaa arjen pienet teot kunniaan. Säheltäminen ei ole ihmiseen sisäänrakennettu ominaisuus, vaan puhtaasti opittu tapa. Aivot muovautuvat sen mukaan, millaisia päätöksiä päivittäin teemme eli toisin sanoen, omaa toiminnanohjausta voi autopilotoida uudelleen. Kirjan kuuntelee neljässä tunnissa ja usko pois, tähän kirjaan kannattaa tarttua.

Ulkoilusta virtaa

Satoi tai paistoi, niin ulkoilu on aina hyvä idea. Reipas kävelylenkki tai pihalla puuhastelu kirkastaa ajatuksia ja saa energiat nousemaan. Tänä vuonna erityisen lämmin syksy onkin kutsunut ulkoilemaan usein ja happihyppelyillä on ollut hyvä tauottaa myös läppärin edessä vietettyjä opiskelupäiviä. Toisille ulkoilu on asennekysymys, mutta minulle se on sisäänrakennettu tapa. Päiväkodin opena ulkoilua kertyi päivään useampi tunti pelkästään työpäivän aikana ja omien lasten kanssa ulkoilu on kuulunut junan lailla tasaisesti rullaavaan päivärytmiin aina vauva-ajoista saakka. Esikoinen summasikin yhtenä päivänä spontaanisti ulkoilun hyötyjä osuvalla kommentillaan: ”Äiti, mulla on aina ulkoilun jälkeen hirmuinen nälkä ja uni tulee illalla nopeammin.” Eli ei muuta kuin säänmukainen varustus päälle ja pihalle virkistymään. Plussakelillä valitsen jalkaan mukavat Népran Yed Joggers-housut ja kuoritakin alle sujautan pehmeän ja monikäyttöisen Népran Juno Longsleeve-paidan.

Tänä syksynä ollaan leikitty yhdessä omalla pihalla mm. lamppupiilosta, etsien kotipihalla vikkelästi loikkivia Népran sammakoita. Jos mietit, mitä ihmettä tarkoitan, niin Népran mallisto täydentyi tänä syksynä heijastimilla, joissa välkkyy Népran logostakin tuttu sammakko. Heijastin on sopivan kokoinen ja niitä löytyy kahdessa eri värissä. Lapset ovat hurjan innoissaan myös siitä, että vihdoin heilläkin on päällään jotakin ”Népraa” 🙂 Lamppupiilo on muuten oiva tapa osoittaa lapsille heijastimien tärkeyttä ja leikin avulla on luonteva käsitellä myös pimeään liittyviä tunteita.

Kuvassa lapsilla on päällä Népran heijastimet mustassa värissä.

Millainen treeni innostaa juuri nyt?

Korona-keväästä saakka olen liikkunut pääasiassa tutuilla lenkkipoluilla sekä tehnyt toiminnallisia treenejä kotisalilla. Treeniseuraa olen saanut vuoroin miehestä ja lapsista. Online-joogatunnit ovat olleet syksyn aikana myös ihana lisä omaan liikuntapiirakkaan. Tämä on ollut kaiken kaikkiaan tosi toimiva kombo, mutta tässä syksyn loppu metreillä aloin kaivata pientä piristystä treeniin ja päätinkin ottaa itselleni talvisalikortin tutulle salille. Nyt kun pakerran päivät pitkät kouluhommia yksin kotona, niin tekee ihan hyvää piipahtaa välillä myös ihmisten ilmoilla. On ollut mukava nauttia jälleen ohjatuista tunneista ja viime viikolla tein myös oman cycling-soittolistan, jonka tahtiin kävin polkemassa oman treenin. Samalla muistelin, kuinka siitä on kulunut jo vuosi aikaa, kun lopetin ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen -hurjaa. Ajattelen myös, että salikortin ostaminen on tapa tukea paikallista yrittäjää tässä haastavassa ajassa ja toki salilla liikutaan vastuullisesti, vallitseva tilanne huomioiden.

Kuvassa minulla on jalassa Népran Yed Joggers-housut värissä: syrup ja koossa: S

Piristävä pulahdus

Talviuinnista on tainnut tulla oikea trendilaji, joka on saanut yhä useamman innostumaan. Voisin luetella tähän pitkän listan syys- ja talviuinnin terveysvaikutteista, mutta sen sijaan keskitynkin siihen piristävään oloon, josta saa nauttia heti järvessä pulahtamisen jälkeen. En ole mikään aktiivinen talviuimari, mutta tämän syksyn aikana olen innostunut piipahtamaan uintireissuilla muutamaan otteeseen. Mutta hei, se on enemmän kuin parin viime vuoden aikana yhteensä. Tämä kuvaa hyvin myös minun ajattelutapaa hyvinvoinnista, eli teen niitä asioita joista saan hyvää oloa ja energiaa, omaa kehoa ja fiilistä kuunnellen. Määrän sijaan hyvä olo ja laatu ovat oiva mittari.

Vielä näin marraskuun plussa kelillä järveen uskaltaa pulahtaa uikkari ja pipo päässä, mutta pakkasella on hyvä sujauttaa villasukat tai uimatossut jalkaan. Minun suosikki-pipo syksyyn ja talveen löytyy muuten sekin Népran mallistosta. Népra Grindle Beanie valmistetaan 100% kierrätysmateriaalista ja unisex-mallisena se sopii niin naisille kuin miehille. Pipo on päällä ihanan pehmeä ja lämmin, eikä se kutita päätä laisinkaan. Neutraali ja ajaton harmaa väri on helposti yhdisteltävissä eri väristen vaatteiden kanssa, ihan niin kuin Népran malliston kantava teema kuuluukin. Uskaltaisikohan sitä taas tulevana viikonloppuna pulahtaa järveen?

Kuvassa Népran Grindle Beanie

Koukussa kutomiseen

Luokanopettaja-opintojen myötä olen innostunut jälleen käsitöiden tekemisestä ja neuloosin tuloksena on syntynyt virkattua torkkupeittoa ja kaikenlaista pientä projektia. Viimeisimpänä villityksenä olen innostunut kutomaan villasukkia ja voinee varmaan puhua jo neuloosista, sillä kuluneen viikon sisällä on valmistunut jo neljät villasukat. Käsitöiden tekeminen on kaikin puolin mukavan leppoisaa ja palkitsevaa puuhaa. Rennon puuhastelun lisäksi kädenjäljen tuloksena syntyy jotakin tarpeellista. Tänä jouluna aionkin sujauttaa muutamiin joulupaketteihin lämpimien ajatusten kera itse kutomia lämmikkeitä talven varalle.

Äitinä ja tulevana luokanopena pidän myös tärkeänä, että lapset oppivat tekemään käsitöitä ja ymmärtämään niiden merkitystä vähän laajemmin. Aina ei ole välttämätöntä ostaa uutta, vaan sen sijaan voi tehdä itse tai antaa vaatteille jatkoaikaa korjaamalla ja tuunaamalla niitä.

Ajatuksissa some-loma

Tämän syksyn aikana olen karsinut omaa somessa surffailua reippaalla kädellä ja siinä samalla olen saanut huomata monia positiivisia vaikutuksia. Ajatuksissa on alkanut pyöriä yhä selkeämpänä ajatus pidemmästä some-lomasta ja ajattelinkin laskeutua sellaiselle tässä lähiaikoina. Olen huomannut että ”offlinessa” oleminen vapauttaa enemmän tilaa läsnäololle, hilliten samalla myös kiireen tuntua. Keskittymiskykykin paranee, kun minimoi ympärillä olevia ärsykkeitä. Some-loman tarkoituksena on rauhoittua ja laskeutua hiljalleen kohti joululomaa. En määrittele sille mitään kestoa, vaan aion mennä ihan oman fiiliksen mukaan – ihan niin kuin aina 🙂 Aion siis minimoida somea entisestään, keskittyä vuoden viimeisiin opintoihin ja antaa aikaa niin läheisille kuin itsellenikin.

Millaisista asioista sinä inspiroidut arjessa?

*Népran tuotteet on saatu osana yhteistyötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.