Täällä on vietetty kulunut viikko syyslomaa ja tänä vuonna ollaankin saatu lomailla koko perheen voimin. Loma on ollutkin ihanan rento ja pieni paussi työ- ja opiskeluarkeen on tehnyt hyvää. Syksyinen sää on houkutellut meidät ulkoilemaan monta kertaa päivässä ja yllätettiin itsemmekin uskaltautumalla mökillä myös uimaan -saunasta tosin. Pienistä jutuista ja ihan tavallisesta puuhastelusta syntyi rento lomatunnelma ja parasta tietysti on ollut yhdessäolo.

Ulkoilu totta tosiaan kannatti, sillä mummolan metsistä löydettiin myös kunnon kanttarelli-apajat ja vihdoin päästiin kokkaamaan kanttarelli-herkkuja myös omaan pöytään. Olen nimittäin tuskaillut huonoa sieni-vainuani tässä syksyn mittaan, mutta viimein onni kääntyi.

Tämä kanttarellipiirakka valmistuu kevyemmästä pohjasta, sillä voi korvataan kyspällä avokadolla. Maku on silti täyteläinen ja ruokaisa, eikä kyllä tietämättä arvaisi, mitä pohjaan kätkeytyy. Piirakan lisukkeeksi tehtiin ruokaisa salaatti, jossa käytettiin kasvisten lisäksi fetaa ja pähkinöitä. Ja herkkuahan siitä tuli.

Käytin piirakkaan kanttarelleja kukkurallisen ruokalautasen verran, enkä osaa sen tarkemmin määrää arvioida. Kanttarellien sijaan piirakkaan sopii myös muut metsäsienet.

Maistuvia leivontahetkiä ja rentoa viikonloppua!

-Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.