Uusi lukuvuosi on rullaillut opintojeni osalta kohta kuukauden verran ja täytyy kyllä sanoa, että tämä alku on ollut melkoisen sekavaa aikaa. Toki lukuvuosi käynnistyi poikkeusoloissa, mikä tietysti tuo omanlaisensa haasteet käytännönläheisen opetuksen järjestämiselle. Epäselvyydet ja jatkuvat säädöt kurssien järjestämisessä ja sisällöissä ovat heijastuneet omaan oloon turhautumisen tunteina, ja siksi onkin saanut tehdä tavallista enemmän töitä hyvän opiskelu-fiiliksen eteen. Vaikka ympärillä oli paljon hyvää ja myönteistä, huomasin jääväni ajatusten tasolla kiinni niihin sekaviin ja ärsyttäviin asioihin.

Kokemuksesta tiedän, että asiat kyllä järjestyvät, joten maristuani aikani ymmärsin, että on syytä ottaa loikka toiseen suuntaan. Päätin tietoisesti pyristellä turhautumisesta parhaani mukaan eroon, keskittymällä niihin asioihin, joihin itse voin vaikuttaa ja jotka tuovat hyvää energiaa tullessaan.

Meille on muotoutunut lasten kanssa hauska arkinen tapa, pyytää heitä iltaisin kertomaan kolme kivaa tai mukavaa asiaa kuluneesta päivästä. Usein mukavat asiat löytyvät helposti ja ne ovat niitä ihan tavallisia arjen iloja, kuten leikkiminen, kaverit tai ulkoilu. Mutta välillä kivojen asioiden nimeäminen tuntuu myös lapsista hankalalta ja asiaa täytyy miettiä vähän tarkemmin. Ollaankin juteltu siitä, kuinka meillä kaikilla on erilaisia päiviä ja niihin voi liittyä monenlaisten tunteiden kirjoa. Ikäviä tunteita ei pidä sivuuttaa, mutta niistä on hyvä päästä eteenpäin. Usein niiden rinnalle löytyy myös mukavia asioita, joiden huomaaminen siinä hetkessä saattaa vaan vaatia enemmän ajatustyötä.

Niinpä otin käyttöön myös itselle ajatusleikin ”kolme kivaa asiaa”. Maanantaina ne olivat puhdas koti, rauhallinen ilta perheen kanssa ja päivän kevennyksenä musiikin tunnilla kohtalaisesti sujuva nokkahuilun soittaminen. Tiistaina iloitsin hyvän pihatreenin lisäksi, sopivasti mitoitetusta to do-listasta, joka toi selkeyttä, rytmiä ja onnistumisen tunnetta päivään. Lisäksi mieltä lämmittivät erityisen ihana keskustelu kuopuksen eskariopettajan kanssa sekä herkulliset banaanivohvelit, jotka kokkailtiin yhdessä iltapalaksi lasten innokkaalla avustuksella.

Keskiviikkona sain jäsenneltyä sekavasta ohjeistuksesta huolimatta kiinnostavan käsityön opetuskokonaisuuden ja pääsin sen toteuttamisessa vauhtiin. Nautin juoksulenkistä aurinkoisessa syysmetsässä ja huomasin löytäneeni takaisin itselle tutumman myönteisen tavan ajatella asioista. Tehtiin iltapalaa perheen kanssa yhdessä ja naurettiin meidän omille hassuille sisäpiiri-jutuille. Torstaina iloa toi hyvä joogatunti, pitkä puhelu ystävän kanssa sekä työrauha, eskarilaisen palattua päiväkotiin alku viikon nuhanenäilyn jälkeen. Eilisen parhaat olivat pitkä kävelylenkki miehen kanssa kahdestaan ja hyvät keskustelut, ilman keskeytyksiä. Lisäksi iloitsin syksyn blogi-sisältöihin syntyneistä ideoista ja hauskasta Sohvaperunat-jaksosta.

Huomaan että hyvää energiaa arkeen löytyy niistä itselle tärkeistä ja mieluisista asioista, mutta kaikista ratkaisevinta tuntuu kuitenkin olevan se tapa, miten asioihin suhtautuu. Kun aloin maanantaina tietoisesti kiinnittämään enemmän huomiota myönteisiin asioihin, huomasin sen vaikuttavan suoraan omaan mielialaan ja tapaan ajatella. Oli helpottavaa löytää tuttua iloa tekemiseen ja innostua itselle tärkeistä asioista ikään kuin uudelleen. Onni toden totta löytyy arjesta, mutta välillä niistä pienistäkin ilon aiheista on tarpeen muistutella itseään ihan tietoisesti.

Myönteisin ajatuksin on mukava laskeutua rentoon viikonloppuun <3

-Riikka

Mistä sinä saat hyvää energiaa arkeen?

Vaatteet Népra: Yed Joggers, väri: army & Dubhe hoodie, väri: melange grey *saatu.

Postauksen kuvat: Markus Metsänen photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.