Kaupallinen yhteistyö: Pintatec Oy

Liikkuminen on meidän perheelle elämäntapa ja kun suunnittelimme omakotitaloamme reipas seitsemän vuotta sitten, oli selvää että alakerran autotalliin rakentuisi pieni kuntosali. Tätä ratkaisua ei muuten ole tarvinnut katua, sillä kaikkien näiden vuosien ajan oma kotisali on tuonut monipuolisen liikkeen lisäksi helppoutta aktiiviseen perhearkeen ja sen merkitys erityisesti meidän vanhempien hyvinvointiin on ollut melkoinen.

Kotisalilla liikkuminen on vaivatonta ja helppoa, eikä välimatkoihin kulu aikaa. Ollakseen perillä tarvitsee kävellä ainoastaan portaat alakertaan, eikä ruuhkastakaan tarvitse murehtia. Treenipaikka kotona toi myös ryhmäliikuntaohjaajan työhöni helppoutta, kun pystyin suunnittelemaan ja opettelemaan ohjelmat näppärästi kotona.

Kotisalista on tullut meidän koko perheen yhteinen treenipaikka ja viime kevään aikana sen merkitys on vain korostunut. Salilla liikutaan välillä koko perheen voimin ja välillä puolestaan treenihetki on meidän vanhempien omaa tai yhteistä aikaa. Lapset ovat jo sen verran isoja, että heidät voi jättää turvallisin mielin Pikku Kakkosen tai yhteisten leikkien pariin myös oman liikuntahetken ajaksi.

Kotitreenien lisääntyessä entisestään, päätimme satsata kotisaliin lisää ja päivittää sen toiminnallisuuden ja treenimukavuuden uudelle tasolle. Nyt pääsetkin kurkistamaan kotikuntosalin muodonmuutokseen sekä siihen, millaisella ajatuksella meidän oma pikku kuntokeskuksemme rakentuu.

Kotisali tuo liikunnan lisäksi meidän perheen arkeen joustavuutta ja aikatauluttomuutta, jonka koemme isoksi voimavaraksi epäsäännöllisten töiden, opiskelujen sekä perhearjen yhdistämisessä. Kun treenipaikka löytyy kotoa, ei aikaa kulu välimatkoihin ja samalla perheen yhteistä aikaa on enemmän.

Yhtälailla kotisaliin satsaamiseen liittyy myös ympäristön näkökulma. Töiden ja kodin sijainnin vuoksi perheessämme kaksi autoa ovat välttämättömyys, joten vapaa-ajalla haluamme vähentää auton käyttöä aina kun se on mahdollista. Kotisali mahdollistaa arjessamme sen, ettei meidän tarvitse ajella vuorotellen kuntokeskusten tai treenipaikkojen väliä. Ajattelen, että pienillä arkisilla valinnoilla on merkitystä myös ympäristön hyvinvoinnille.

Kotisalimme on rakentunut vuosien varrella pikku hiljaa ja välineitä on hankittu vähin erin. Hankinnat on tehty pitkän tähtäimen ajatuksella ja siksi olemme panostaneet niin laatuun kuin toiminnallisuuteen, kuitenkin sellaisella järkevällä ja kohtuullisella ajatuksella. Kotisali saa näyttää kotoisalta ja tärkeintä on sen toiminnallisuuus ja käytännöllisyys. Sen tärkein funktio on palvella meidän perheen tarpeita.

Varmasti isoin salin toiminnallisuuteen ja turvallisuuteen liittyvä hankinta on lattiamateriaali, johon päätimme tänä kesänä viimein panostaa. Ja jo muutaman kuukauden käyttökokemusten jälkeen voin todeta, että ero betonilattiaan on kuin yöllä ja päivällä.

Tästä lähdettiin liikkeelle
Ja tällaiseen lopputulokseen päädyttiin

Päädyimme hankkimaan kotisalimme lattia-materiaalin kotimaisen yrityksen Pintatec Oy kautta, mikä oli nappivalinta. Pintatecin yrittäjä Aki Illikainen sekä projektipäällikkö Janne Koskinen auttoivat meitä ammattitaitoisella otteella löytämään kotisalillemme sopivan lattiaratkaisun, johon olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä. Aki summaakin, että lattiamateriaalin valinnassa on tärkeä selvittää, millaisessa rakennuksessa kuntoilutila sijaitsee ja minkälaisia harjoitteita tai laitteita siellä tullaan käyttämään. Pintatecin tavoitteena onkin palvella jokaista asiakasta yksilöllisesti ja auttaa löytämään sopivin tuote, joka palvelisi asiakasta monen vuoden ajan. Ja juuri tällä samalla pitkän tähtäimen ajatuksella meidänkin kotisalia rakennetaan.

Pintatecin tiimille onkin kertynyt vuosien varrella valtava määrä osaamista ja ammattitaitoa liikuntatilojen materiaalien valinnasta sekä asennuksista ja tämän tiedon he haluavat jakaa myös meidän asiakkaiden kanssa. Tämän voimme allekirjoittaa täysin ja saimmekin erinomaista palvelua niin lattiamateriaalin valinnassa kuin sen asennuksessa.

Kuluttajana ajattelen, että tämä on juuri sitä ammattitaitoa ja hyvää palvelua parhaimmillaan. Jokaista asiakasta halutaan auttaa parhaalla mahdollisella tavalla ja jokainen asiakas on yhtä tärkeä, olipa sitten kyse isommasta yrityksestä tai meistä yksityisasiakkaista.

Meidän salille lattiamateriaaliksi valikoitui Pintatecin Akin ja Jannen suosituksesta tanskalaisen Ergo Floorin, ErgoFit-malli 15mm normal ja väriksi valitsimme aina toimivan mustan. Ergo Floor-tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti kierrätetystä luonnonkumista hyödyntäen mm. käytettyjä mopon renkaita.

Pintatecin edustamat valmistajat tuottavat suurimman osan kumista valmistetuista tuotteista omilla tehtaillaan, joissa he ovat myös itse päässeet vierailemaan. Näin ollen he voivat olla varmoja laatukriteerien, hyvien työolojen sekä ympäristöystävällisyyden täyttymisestä. Kuluttajana arvostan vastuullisuutta, joka välittyy myös Pintatecin toiminnasta. Pintatec edustaakin ainoastaan korkealuokkaisiksi havaittuja tuotteita, joille he myöntävät myös täyden tyytyväisyystakuun.

Asensimme kotisalin lattiamateriaalin itse, joka sujui Pintatecin ohjeilla näppärästi. Pientä päänvaivaa toki aiheutui parista kulmasta, mutta näin päällysmiehen näkökulmasta kaikki sujui mallikkaasti 🙂 Salillamme on lattialämmitys ja kaikkia Pintatecin kautta myytäviä tuotteita voidaankin käyttää myös lattialämmitetyissä kohteissa. Tämä tulee vain huomioida asennuksessa laattojen huolellisena tiivistämisenä asennusohjeiden mukaisesti.

Pintatecin kotisivuilta löytyy myös videoidut selkeät asennusohjeet sekä vinkkilista lattiamateriaalin hankintaan, joista on paljon hyötyä. Tarvittaessa Pintatecin asentajat hoitavat mielellään myös asennukset asiakkaan puolesta. Kaikki Pintatecin tuotteet löytyvät myös uudistetuilta kotisivuilta, josta ne voi helposti tilata joko noudettavaksi tai toimitetuksi suoraan kotiovelle. Kysytyimmät tuotteet löytyvät Pintatecin omasta varastosta, joka sijaitsee Vantaalla.

Lattiamateriaali on ollut käytössä ihan huippu ja kestää kovaakin kulutusta. Kotitreeneihin on tullut toivottua mukavuutta, kun lenkkari pitää myös vauhdikkaassa treenissä. Myös lattian puhtaana pitäminen on vaivatonta ja ylläpitopuhdistukseen riittää ihan perus imurointi sekä lattian pesu. Treenit sujuvatkin nyt kaikin puolin astetta mukavammin ja turvallisemmin, niin meiltä aikuisilta kuin perheen pienimmiltä temppuilijoiltakin.

Pintatecin löydät myös somesta: Instagram , Facebook

Onko siellä muita innokkaita kotisalilla liikkujia?

Postauksen kuvat: Markus Metsänen photography

Kuvien vaatteet ovat Népran mallistosta ja ne on saatu brändilähettiläs-yhteistyönä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.