Elokuu on jo pitkällä ja arkirytmi on saanut selkeyttä ja ryhtiä lasten palatessa pitkän kesäloman jälkeen kouluun ja eskariin. On ollut mukava huomata, kuinka luontevasti arjen palaset ovat asettuneet paikalleen, ainakin näin viikon kokemuksella. Toki erilaisia vaiheita on varmasti tulossa, mutta niitäpä onkin turha maalailla ilmoille etukäteen. Lasten koulun ja eskarin myötä olen saanut myös itse sekä selkeän ajan että rauhan opiskelulle ja sitä todella osaakin viime kevään jälkeen arvostaa.

Mutta hei arkeen kuuluu luonnollisestikin ruoan laittaminen ja käsillä oleva satokausi on herätellyt siihen mukkavasti inspiraatiota. Myönnän että arkiruokien miettiminen tuntuu välillä puuuduttavalta, mutta just nyt kotikeittiössä hääräileminen tuntuuu innostavalta ja mukavalta puuhastelulta. Ideoita pulpahtelee mieleen ja rohkeasti kokeilemalla syntyy uusia makuyhdistelmiä.

Viikonloppuna kesäkurpitsa löysi tiensä kasvissosekeiton sekaan – jota voin muuten lämpimästi suositella ja sunnuntai-aamuna paistettiin lasten kanssa Annin uunissa-reseptillä ihanan rapeat jääkaappisämpylät. Yhden näistä oman kotikeittiön inspiraatio-resepteistä ajattelin jakaa myös tänne blogiin. Jos kaipaat helppoa arkiruoka-vinkkiä, niin tässäpä yksi sellainen 🙂

Tämä värikäs arkipasta syntyi niin ikään satokauden inspiroimana ja itse asiassa vähän vahingossa. Pastasta tuli omaan makuun niin herkullista, että viime viikolla kokkailin sitä pariin otteeseen. Tämä nopea arkiruoka pelasti minut itse asiassa tänäänkin, kun olin unohtunut esseen pariin eikä lounasta ollut valmiina. Ohje on simppeli ja sen lisukkeita voi varioida oman maun mukaan. Omaan makuun sopii halloum-juusto, mutta tämä toimii varmasti myös kanan, kalan tai vaikka tofun kanssa. Tuorejuustoa kannattaa aluksi laittaa pienempi määrä ja lisätä oman maun mukaan. Lisäksi perheen pienimpiä ajatellen, kesäkurpitsan voi pilkkoa myös pienemmiksi kuutioiksi.

Toivottavasti ohjeesta on sinullekin iloa ja kerrohan ihmeessä, jos testaat.

Tsemppiä sinnekin arkeen ja aurinkoa viikkoon!

-Riikka-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.