Kaupallinen yhteistyö Minska

Oman pihan punaherukat, lähimetsän vadelmat ja Minskan vastuullisen verkkokaupan ihanat ja hyvää tekevät tuotteet -tällä reseptillä syntyi suloinen marjapiirakka, joka valmistuu muuten ilman valkoista sokeria ja vehnäjauhoja.

Tällä kertaa halusin leipoa tuoreista marjoista jotakin hyvää, mutta astetta terveellisimmin. Valitsin Minskan vastuullisten hyvinvointituotteiden verkkokaupasta omaan kotikeittiöön Sun Spelt-spelttituotteita sekä Foodinin kookossokeria, jota en itse asiassa ollut aiemmin vielä käyttänytkään.

Jos Minska ei ole sinulle vielä entuudestaan tuttu, niin kyseessä on suomalainen hyvinvointimedia, joka tuottaa monipuolista ja inspiroivaa sisältöä eri hyvinvoinnin teemoihin liittyen. Tänä keväänä avautui myös Minskan oma vastuullisten hyvinvointituotteiden verkkokauppa, jonka myytävät tuotteet valikoituvat tarkan vastuuullisuuskartoituksen kautta.

Vastuulliset valinnat ja toimintamallit ovatkin kaiken Minskan toiminnan kivijalka. Minskan inspiroivan sisällön ja monipuolisen verkkokaupan tavoitteena on halu helpottaa meitä kuluttajia tekemään arkisia valintoja yhä vastuullisemmin sekä kannustaa kohti kohtuullisempaa kuluttamista. Vähentämällä jotain ja korvaamalla sen toisella pystymme yllättävän helposti tekemään päivittäisessä arjessa yhä parempia valintoja itsemme ja ympäristömme eteen.

Tämän marjapiirakan ohje on simppeli ja perheen pikku-koululainen taikoikin piirakan jälkiruoaksi käden käänteessä. Pohjassa käytin Sun Speltin speltti-puurohiutaleita sekä -täysjyväjauhoja, jotka tekevät piirakan pohjasta ihanan jyväisän. Speltti-puurohiutaleista tulee myös ihana aamupuuro ja hiutaleilla voi hyvin korvata myös korppujauhot ruoanlaitossa.

Sun Speltin spelttihiutaleet litistetään kokonaisesta speltjyvästä, eikä niitä ole käsitelty mitenkään muuten. Spelttihiutale on siis 100 % täysjyvää, jolloin siinä on tallella jyvän kaikki arvokkaat ravinteet. Melkoisesta superviljasta onkin siis kysymys. Terveellisyyden lisäksi tykkään speltti-tuotteiden mausta ja siksi olenkin siirtynyt käyttämään omassa keittiössä näitä tuotteita melkeinpä kaikessa leivonnassa ja ruoan laitossa. Ja hei jos satut olemaan lakritsin ystävä, niin kannattaa maistaa myös spelttilakua 🙂

Foodinin kookossokeri puolestaan antaa raikkaille marjoille karamellimaista aromia. Nyt kun uskaltauduin testaamaan kookossokeria, on se tullut meidän keittiöön jäädäkseen. Myönnän epäilleeni etukäteen, että mahtaako tuote maistua voimakkaasti kookokselle, mutta ei suinkaan. Sokerin maku ja ulkonäkö muistuttaa ennemminkin ruokokidesokeria.

Kookossokeri sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka on valkaistusta sokerista poistettu ja sillä on myös alhainen glykeeminen indeksi (GI 35) , jolloin se ei nosta verensokeria radikaalisti. Kookospalmun kukinnoista valmistettava kookossokeri onkin makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi ehdottomasti yksi parhaista kidemäisistä makeuttajista.

Puhtailla ja astetta terveellisimmillä raaka-aineilla syntyikin melkoinen marjaherkku, joka maistui muuten koko perheelle, eikä kukaan valittanut sen maistuvan ”liian terveelliseltä” 🙂

Minskan laajasta verkkokaupan valikoimasta löydät nämäkin tuotteet sekä paljon inspiraatiota omaan hyvinvointiin ja arkeen, joten kannattaa piipahtaa verkkosivuille.

Nyt onkin hyvä hetki hypätä kauhan varteen ja siihen piirakan ohjeeseen 🙂

Suloinen marjapiirakka

Mukavia leivontahetkiä!

Riikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.