Kaupallinen yhteistyö Népra

Viime viikolla pakkasin perheen talvivaatteita varastoon ja siinä samalla vähän huomaamattakin aloin summata omia vaate-ostoksiani viimeisen vuoden ajalta. Ilokseni sain todeta, että olen tehnyt uusia hankintoja todella vähän. Tämä on ollut osaksi ihan tietoinen valinta ja toisaalta uusille hankinnoille ei myöskään ole juuri ollut tarvetta. Huomaan valitsevani vaatekaapista päälle usein ne tietyt ja samat vaatekappaleet, joissa on mukava olla ja loput jäävät lojumaan hyllyn lämmikkeeksi. Nämä loputkin hyllyn lämmikkeet ajattelin muuten inventoida kesän aikana kierrätykseen ja jättää kaappiin vain ne vaatteet, joita todella käytän ja tarvitsen.

Omiin kulutustapoihin ovat vaikuttaneet entistä enemmän ympäristöön liittyvät näkökulmat sekä ajatus siitä, että vähempikin riittää. Tämä ajatus pätee mielestäni yllättävän moneen muuhunkin asiaan, eikä suinkaan tarkoita sitä, että näin jäisi jostain paitsi. Pikemminkin päinvastoin. Minulle onni ei asu kyllästetyssä tavarapaljoudessa, eikä sitä voi ostaa. Tämän ajatuksen toivon välittyvän kasvatuksella myös omille lapsille.

Yksi konkreettinen tekijä omien kulutustottumusten muuttumisessa on ollut tutustuminen suomalaisen brändin, Népran tuotteisiin. Kun käytössä on laadukkaat, kestävät ja ennen kaikkea mukavat vaatteet, niin eihän sitä enää muuta halua päälle pukeakaan. Tämä yksilön ja käyttäjän näkökulma on kuitenkin vain yksi osa, sillä Népraan tutustuminen on lisäksi avartanut omaa ajattelua ja näkökulmia kokonaisuudessaan tekstiiliteollisuutta kohtaan ja erityisesti siihen liittyvästä vastuullisuudesta. Tietoisuuden lisääntyessä, näistä teemoista on tullut myös itselle entistä tärkeämpiä. Kuluttajana mietin yhä tarkemmin omia hankintoja, arvioiden tarpeellisuutta mutta yhtälailla koko ketjua tuotteiden taustalla. Hankintapäätöksen tekemisellä on lopulta paljon suuremmat vaikutukset kuin ehkä ostohetkellä osaisi ajatellakaan.

Suurin osa omista lemppari-vaatteista, niin treeniin kuin vapaa-aikaan löytyvät Népran mallistosta. Itse asiassa meillä asuu tällä hetkellä kaksi aktiivista Népra-vaatteiden käyttäjää, sillä myös mies on huomannut tuotteiden laadun ja mukavuuden. Eikä mikään ihme, sillä silloin kun vaate on mukava ja hyvin istuva, kestää aikaa ja kulutusta sekä miellyttää omaa silmää, ei juurikaan ole syitä olla pitämättä siitä. Népran tuotteista vielä ihan erityisiä tekevät brändin maanläheiset arvot sekä tuotannon vastuullisuus ja läpinäkyvyys. Népran vaatteet ovat tyyliltään ajattomia ja helposti muunneltavissa eri tilanteisiin, jonka vuoksi ne ovatkin meillä päivittäisessä käytössä.

Tänä keväänä Népran mallisto on täydentynyt entisestään muutamalla ihanalla uutuudella, joista yhden helmen esittelen tässä postauksessa. Tätä tuotetta ainakin minä olin jo ehtinyt odottaa.

Vega tights – Népran omaleimaiset printtitrikoot

Népran ”trikoo-perhe” täydentyi tänä keväänä Vega tights-trikoilla, joiden omaleimainen Camofrog-printti on Népran malliston suunnittelusta vastaavan Essin käsialaa. Essi halusi luoda Népralle ajattoman, simppelin ja kuitenkin tunnistettavan kuosin. Camofrog-printti onkin kaikkea tätä, noudatellen samalla Népran uniikkia ja omaa tyyliä. Idea printtiin on muuten lähtöisin kaikille tutusta maastokuosista, jonka neutraalit ja maanläheiset sävyt toistuvat kuosissa. Camofrog-printin taakse kätkeytyy lisäksi asennetta ja selkeä kannanotto pikamuodille. Népran ”No trends”-slogan puhuu kestävien arvojen sekä ajattomien klassikoiden ja malliston puolesta.

Vega tights-trikoot ovat malliltaan korkeavyötäröiset ja ne istuvat päälle todella hyvin. Tykkään siitä, että housujen vyötärö asettuu yli navan korkeuden, tuntuen päällä yhtäaikaa sopivan napakalta ja miellyttävältä. Olen testannut trikoita reilun kuukauden ajan ja voin kertoa, että koville ne ovatkin joutuneet. Näistä on nimittäin tullut yhdet suosikit, muiden Népran malliston housujen rinnalla. Erityisesti tykkään näistä juoksulenkeillä, ohuen kankaan ja hyvin istuvan mallin vuoksi. Ja hyvin nämä toimivat muissakin treeneissä ja oleilussa. Juoksu on kuitenkin usein se laji, jossa trikoiden hyvä istuvuus todella mitataan. Jokainen juoksu-harrastaja varmasti tietää, kuinka kaupassa hyvältä tuntuvat trikoot voivat sitten lenkkipoluilla olla kaikkea muuta. Lenkkeilijöille siis tiedoksi: Vega tights-trikoot eivät valu, vaan pysyvät juostessa jalassa erinomaisesti.

Kankaan materiaalina on 85% kierrätetty polyester, jonka valmistamiseen on käytetty kuluttajien ja teollisuuden muovijätettä, mm. käytettyjä muovipulloja. Vaikka kangas on iholla ohuen tuntuista, on se kuitenkin laadukas ja kestävä. Ja testattu on, niin polkujuoksulenkillä kuin vauhdikkaissa pihatreeneissä, joissa on tullut viihdyttyä ruohonjuuritasolla kirjaimellisesti. Nurmikon jättämät jäljetkin lähtivät hyvin pesussa puhtaaksi.

Minulle treenivaatteissa tärkeintä ovat laatu ja hyvä istuvuus, jotka täyttyvätkin näissä trikoissa kympin arvosanalla. Arvokkaampiin treeni-vaatteisiin satsaa mielellään, kun tietää että hinnan voi jakaa lukuisilla käyttökerroilla ja -vuosilla. Jos hankintahetkellä hinta hieman kirpaisee, on hyvä huomioida että vastuullinen tuote takaa laadun lisäksi sen valmistajille hyvät työolot ja asianmukaisen palkan. Kokemuksesta voin kertoa, että Népran tuotteet kestävät käyttöä ja kulutusta. Kuvissa minulla on päällä malliston Juno Longsleeve-paita, joka on ollut käytössä puolentoista vuoden ajan, ollen edelleen uudenveroinen.

”Vau mitkä hassut sammakot äiti sun housuissa on! Mäkin haluan tollaset.” tokaisi 8-vuotias tyttäreni

Minustakin Vega tights-trikoiden printti on yhtäaikaa hauska ja tyylikäs. Nämä printtitrikoot täydentävät mielestäni mukavasti Népran mallistoa ja ajattomat sävyt istuvat hyvin Népran malliston ydinajatukseen. Kenties tällä sammakko-energialla ponnistaa myös korkeammalle. Printti pitää muuten myös päällä hyvin kutinsa, eikä väri muutu hailakaksi kankaan venyessä. Minulla on trikoista s-koko, joka on yhtäaikaa sopivan napakka ja mukava päällä. Kankaan neutraali väri on minusta ihana ja siihen on helppo yhdistää myös värikkäämpiä yläosia. Nämä trikoot näet tositoimissa, kun tulet seuraamaan myös instagram-tiliäni @positiivisestiliikkeessa, jossa jaan mm. helppoja treenivinkkejä.

P.S. Tämä blogi-postaus saa pian jatkoa, kun esittelen teille toisen odotetun uutuuden Népran-mallistosta. Jos Népra on sinulle merkkinä vielä uusi, niin täältä löydät lisää kirjoittamiani Népra-aiheisia postauksia: Mikä Néprassa on parasta? Kymmenen kysymystä Népran perustajille.

Népra fam -brändilähettiläänä hyvää tekevälle treenivaatemerkille.

*Vaatteet saatu Népra fam-brändilähettiläs yhteistyönä

Postauksen kuvat: Markus Metsänen Photography

4 thoughts on “Vastuullisia ja kestäviä valintoja – Népran malliston ihanat uutuudet

 1. Kiva postaus! Nää on kyllä niin parhaita tuotteita. Ihan päivittäisessä käytössä niin liikunnassa kuin muutenkin arjessa.

  Vega Tightseja en vielä omista, mutta vahvassa harkinnassa (kunhan vain oikeaan kokoa olisi taas saatavilla). Osaatko sanoa tarkemmin, miten eroavat tai vastaavat Terroja / Saturnus Tightseja?

  1. Kiitos Anne kommentista ja palautteesta 🙂

   Jos tarkoitit kysymykselläsi trikoiden mitoitusta, niin Vega tights-trikoiden kangas on Terrojen ja Saturnuksien väliltä. Toisin sanoen joustavampaa kuin Terra tights, mutta hieman napakampaa kuin Saturnus-trikoissa. Népran asiakaspalvelu toimii näppärästi, joten koon vaihtaminen onnistuu sujuvasti. Toivottavasti vastauksesta oli apua 🙂

   1. Kiitos vastauksesta! Näin olin ymmärtänytkin, mutta kiva saada vahvisus trikoiden omistajalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.