Tänä keväänä on sattuneesta syystä vietetty yhä tiiviimmin aikaa perheenä. Ja vaikka se kuinka ihanaa ja arvokasta onkin, meinaa siinä rinnalla jäädä vähän huomaamatta unholaan se toinen tärkeä, nimittäin parisuhteen kahdenkeskinen aika. Meidän perheessä eletään vielä hyvin tiiviisti lapsiperhearkea, mutta viime aikoina on kuitenkin tapahtunut sellainen käänne, että lapset pärjäävät jo hyvin kotona hetkisen kahdestaan. Ja yhtäkkiä ollaankin siinä tilanteessa, että meillä vanhemmilla on mahdollisuus piipahtaa lenkillä välillä myös ihan kahdestaan. Liikutaan ja ulkoillaan paljon perheenä ja se on meille yksi tärkeä tapa viettää yhteistä aikaa, mutta yhtä tärkeää on myös se kahdenkeskinen parisuhde aikakin.

Kahdestaan liikkuessa saa samalla jutella ehjiä lauseita, joita kukaan ei keskeytä ja tietenkin olla läsnä toiselle. Yhteiset hetket, myös sen arjen keskellä ovat valtavan arvokkaita, sillä lasten ollessa pieniä, arjen pyörityksessä sitä helposti ajautuu toisesta vähän kauemmas. Ajan ollessa kortilla, on tehtävä valintoja oman, perheen ja parisuhde-ajan välillä. Helposti käy niin, että kotona ollaan vanhemman roolissa ja tyhjän hetken tullen, molemmat puuhaavat omiaan. Sitä yhteistä ja kaikista arvokkainta on kuitenkin tärkeä vaalia, sillä onhan vanhempien parisuhde lopulta koko perheen perusta ja kivijalka. Yhteisiä kahdenkeskisiä hetkiä ja läsnäoloa tarvitaan, jotta yhteys toiseen säilyy.

Meillä parisuhteen yhteistä taivalta on takana 16 yhteistä arvokasta vuotta, joihin tottakai on mahtunut monenlaista tapahtumaa ja vaihetta. Uskon että yksi tärkeimmistä asioista meidän suhteessa on ollut yhteisen ajan arvostaminen ja järjestäminen. Se on pitänyt meidät toistemme lähellä.

Kukin viettää yhteistä aikaa tavallaan ja tekemisen tapoja voi olla monia. Iltapala-treffit lasten mentyä nukkumaan, leffahetki kahdestaan kotisohvalla, saunotaan kahdestaan tai mitä vaan, mikä kullekin sopii. Mutta sitä hetkeä, kun lapset ovat isompia, ei kannata jäädä odottelemaan. Parisuhde-elämäkin on tässä ja nyt.

Tämän korona-kevään aikana meillä on otettu käyttöön joka viikkoiset treenitreffit. Siitä on tullut meidän kahden oma juttu, jossa yhdistyy meille molemmille tärkeä harrastus ja elämäntapa eli liikkuminen. Me tehdään joka viikko yhteinen treeni kotisalilla, kuitenkin sellaisella joustavalla otteella. Treenit on olleet pääasiassa toiminnallisia patteritreenejä. Liikkeet valitaan yhdessä ja treeni onkin juuri siksi tuonut sopivasti haastetta meille molemmille, kun kumpikin hyppää oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Välillä kotisali-treenin sijaan käydään lenkkeilemässä kahdestaan ja myös Bodybalance omassa olohuoneessa on tullut tutuksi. Treenitreffeistä on tullut meidän yhteinen juttu ja siihen liittyy yhdessä tekemisen ja olemisen lisäksi tietysti hyvä fiilis ja huumori. Treenitreffeillä ei pipo kiristä eikä painoja puristeta liian kovaa. Hauskaa sen liikkumisen pitää ennen kaikkea olla.

Meiltä löytyy kotoa pieni kuntosali autotallista, mutta koti taipuu sellaisenaankin todella hyvin yhteisiin treeneihin, jos sellainen omalta jutulta tuntuu. Tämän viikon treenitreffit on muuten sovittu tälle illalle ja uskon että meillä on varmasti taas yhtä mukavaa yhdessä.

Postauksen kuvat: Markus Metsänen photography

Vaatteet saatu: Wear Népra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.