Näin sunnuntai-illan kynnyksellä voinee jo todeta, että viikonloppu alkaa olla paketissa. Ja takana onkin mukavan rento viikonloppu. Arkiviikko meni tiiviisti kevään viimeisiä opintoja tehden, jotka etenivätkin vauhdilla, koulun ja päiväkodin avatessa ovensa. Pari vapaapäivää, ilman sen suurempia suunnitelmia ovat tehneet kyllä jälleen niin hyvää. Ulkoilua, rentoilua, hyvää ruokaa ja yhdessä oloa -sen parempaa reseptiä ei akkujen lataamiseen liene olemassakaan. Eilen illalla tein kotisalilla vielä hyvän treenin, joka onkin poltellut ja muistutellut olemassa olostaan tämän päivää. Loppu illan resepti lieneekin selvillä, kehonhuoltoa ja lisää rentoilua.

Näin sunnuntai-iltana monessa muussakin kodissa varmasti mietitään kuumeisesti, mitä ensi viikolla syödään. Siksi ajattelinkin laittaa jakoon helpon kasvisruoka-reseptin, joka syntyi tyypilliseen tapaan vähän vahingossa, jääkaapin jämistä. Näitä helppoja porkkanapihvejä olen kokkaillut kahdella tapaa, pavuilla sekä ilman. Papujen kanssa pihveistä tulee hieman ruokaisammat, mutta maistuvat hyvin sekä että. Viimeksi tein tällä ohjeella pihvit myös hampurilaisiin. Ohje on helppo ja ainekset löytyvät usein omasta jääkaapista. Toki pihvien paistamiseen menee jonkin verran aikaa, mutta siinäpä oiva syy asettua hetkeksi aloillaan. Kaiken ei tarvitse olla aina heti valmista 🙂

Helpot porkkanapihvit

4-5 reilun kokoista porkkanaa

1-2 dl kauramaitoa

1-1,5 dl kaurahiutaleita

2 kananmunaa

Suolaa, mustapippuria

Tuoretta persiljaa

Tölkki valkoisia papuja

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita joukkoon kananmunat, kaurahiutaleet, kauramaito ja mausteet. Jos käytät papuja, huuhdo ne vedellä ja lisää muiden ainesten joukkoon. Soseutin taikinan vielä sauvasekoittimella, niin pavuista tulee sileää massaa. Paista pihvit pannulla öljyssä. Kaurahiutaleiden ja nesteen määrää voi säätää vielä paisto vaiheessa. Taio pihveistä herkulliset hampurilaiset, tai tarjoile sellaisenaan lohkoperunoiden tai muussin kanssa. Kaveriksi sopii hyvin kermaviilikastike.

Mukavia kokkailuhetkiä ja aurinkoa uuteen viikkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.