Lukeminen on minulle mieluista puuhaa, mutta kirjaan tarttuminen on itseasiassa aina ollut hyvin kausittaista. Välillä on mennyt pitkiäkin aikoja lukematta, mutta lukupuuskan iskiessä uppoudun kiinnostavan kirjan pariin niin että sivuilla vilisevä tarina, mielenkiintoiset tapahtumat ja juoni vievät mennessään, eikä lukemisesta malttaisi pitää taukoa ollenkaan.

Viime vuosina (lue lasten syntymän jälkeen) vapaa-ajan lukeminen on jäänyt unholaan lähes kokonaan. Jos ammattikirjallisuutta ja opiskeluihin liittyvää lukemista ei lasketa, niin näiden seitsemän vuoden aikana olen lukenut vain pari hassua kirjaa. Kun vuorokaudessa on x-määrä tunteja ja siitä jää kaiken muun jälkeen se pieni siivu itselle, on tehtävä valintoja mitä tuolla ajalla tekee. Lukeminen ei ole ollut itselle listan kärkipäässä ja siksi se on vain jäänyt. Toisaalta en varmaankaan ole ainoa ruuhkavuosissa sukkuloiva, jolle on käynyt näin.

Sitten löysin äänikirjat

Tilanne kuitenkin muuttui, kun löysin äänikirjat! Näppärää, että lukemisen voi yhdistää tavalliseen arkiseen puuhasteluun, työmatkaan, lenkkiin tai vaikka illalla hetkeen ennen nukahtamista. Yhtäkkiä lukemiselle onkin arjessa aikaa ja tilaa.

Äänikirjat ovat mielestäni mitä mainioin tapa yhdistää kiinnostavat kirjat arkeen, josta niille ei muuten meinaa löytyä aikaa. Pyykkivuori sulaa silmissä ja perheen iltaruoka valmistuu huomaamatta, kun näiden kotipuuhien lomassa saa kuunnella kiinnostavaa tarinaa. Näin myös tylsältä tai velvoitteelta tuntuva kotitöiden tekeminen voikin olla rentoa omaa aikaa.

Äänikirjan kuunteleminen on minusta kaikin puolin rauhoittavaa puuhaa. Lenkkikaverina se on oivallinen ja liikkumaan tulee lähdettyä silloinkin, kun ajatus yksin reippailemisesta ei innosta. Rauhallisemmalla juoksulenkillä kirjan kuunteleminen puolestaan pitää ainakin minulla vauhdin mukavan hillittynä. Mielenkiintoisia tarinoita kuunnellessa ei pieni syksyinen vesisadekaan haittaa ulkoilua. Toisaalta välillä äänikirjan kanssa on mukava kellahtaa pötköttelemään sohvalle lämpimän viltin alle. Rauhallista ääntä kuunnellessa saattaa joskus unikin yllättää.

Viisi kuuntelusuositusta

Tähän postaukseen halusin koota muutaman kuuntelusuosituksen kirjoista, jotka ovat olleet minun mielestä kiinnostavia ja inspiroivia. Nämä kirjat ovat kaikki elämänkertoja, sillä jostain syystä ne ovat olleet viime aikoina kaikkein kiinnostavimpia. Julkisuus ja erityisesti media muovaa ihmisestä aina tietynlaisen kuvan ja minusta on ollut kiinnostavaa kurkistaa tuon kuvan taakse. Kuulla, miten ihminen itse kertoo tarinaansa, ilman että kukaan muovaa lausuttuja lauseita tai tapahtumia. Tykkään eniten sellaisista elämänkerroista, jotka tarinan päätähti lukee itse. Se tuo kirjaan ihan erilaisen syvyyden ja silloin äänestä voi kuulla tapahtumiin liittyvät tunnetilat. Joskus kirjan kuunteleminen voi antaa lukijalle itse asiassa paljon enemmän, kuin samojen tapahtumien lukeminen kirjan sivuilta.

Toivottavasti saat näistä vinkkejä ja kuuntelu-inspistä omaan syksyyn.

Eva Wahlström -Rajoilla

Rehellinen ja inspiroiva elämänkerta, joka kertoo tarinan huippu-urheilijaksi ja äidiksi kasvamisesta, tahdonvoimasta, sitoutumisesta ja motivaatiosta. Kirja avaa rehellisesti verhoja huippu-urheilijan elämään, mitä se vaatii ja mitä se antaa. Ja kuinka myönteisellä ajattelulla ja elämän asenteella voi raivata itselleen tien karujenkin vastoinkäymisten läpi. Kirja kertoo myös siitä, kuinka tärkeää tasapaino ja kohtuus ovat, sekä millainen merkitys läheisillä ihmissuhteilla meille on.

Alexander Stubb -Alex

Tämä elämänkerta kertoo niin ikään rehellisesti Alexin tarinan aina lapsuudesta tähän päivään. Kirja on samalla läpileikkaus poliittisiin tapahtumiin, jonka Alex kertoo oman ammatillisen näkökulmansa kautta. Hän avaa siviilielämää ja työminää, sekä kertoo rehellisesti millaisina julkisuuden varjopuolet ovat hänelle ja heidän perheelleen näyttäytyneet. Kirja on myös oiva hyvinvoinnin motivaation herättäjä. Jos itsestä tuntuu siltä, ettei omasta kalenterista löydy aikaa liikkumiselle ja itsestä huolehtimiselle, niin tämän kirjan kuuntelemisen jälkeen muuten löytyy aikaa ja motivaatiota. Kirjasta erityisen tekee se, että Alex lukee sen itse.

Raakel Lignell – Älä sano että rakastat

Tämän kirjan olen kuunnellut viimeisimpänä ja tarina vei aivan mennessään. Raakel kirjoittaa kaunistelematta tositapahtumiin perustuvaa tarinaa nuoruuden väkivaltaisesta parisuhteesta. Kirja on täynnä tunteita ja rehellisyyttä, aito nuoren naisen kasvutarina. Sen enempää en halua kirjasta paljastaa, mutta ehdoton lukusuositus tälle. Rehellinen, aito ja karu. Raakel lukee myös kirjansa itse ja hänen ääni on ihanan rauhoittava. Myönnettäköön, että nukahdin monena iltana tähän rauhalliseen ääneen.

Antti Tuisku & co -Antti Tapani

Tässä kirjassa Antti avaa omaa kasvua lapsuudesta näihin päiviin ja raottaa artisti-minän ja yksityiselämän verhoa avoimesti. Hän kertoo kuinka Antti Tapani Tuiskusta tuli yksi Suomen suosituimmista artisteista ja kuinka hän on kaiken julkisuuskuvansa takana ihan tavallinen, metsän rauhaa, treenaamista ja omaa perhettään rakastava nuori mies. Antti kirjoittaa suoraan, mitä kaiken glamourin taakse kätkeytyy. Hauska, viihdyttävä ja ajatuksia herättävä kirja.

Kiira Korpi -Ehjäksi särkynyt

Tarina siitä kuinka herkästä, lahjakkaasta ja sisukkaasta tytöstä tuli menestyvä taitoluistelija. Kirja on rehellinen läpileikkaus huippu-urheilijan elämästä. Onnistumisesta ja menestymisestä, mutta myös osoitus siitä, kuinka karuja esteettisen lajin vaatimukset voivat olla. Kirjassa Kiira kertoo avoimesti, miten tunnollinen ja määrätietoinen urheilija uuvutti itsensä, kun kohtuus vääristyi eikä mikään tuntunut riittävän. Tarina kertoo, mikä auttoi Kiiran kaiken tämän läpi ja kääntämään pettymykset voimavaraksi.

Mukavia kuunteluhetkiä ja kivaa viikkoa sinulle!

Tykkäätkö sinä kuunnella äänikirjoja? Mitä kirjoja suosittelisit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.