Pian sitä keskikesän juhlaa taas vietetään ja melkoinen joukko kirmaa kesälomalaitumelle tulevan viikonlopun vauhdittamana. Meidän juhannukseen ei liity mitään tiettyä kaavaa ja oikeastaan perinteeksi on tainnut ennemminkin muodostua suurpiirteiset suunnitelmat siitä missä ollaan ja mitä tehdään. Tänä vuonna ollaan vapaalla koko perhe, mikä pelkästään tekee juhannuksesta juhlan.

Me suunnataan auton nokka kohti lapsuuden maisemia ja vietetään juhannusta maaseudun rauhassa. Piipahdetaan mummoloissa ja nähdään tärkeitä ystäviä. Minulle rentouden resepti syntyy siitä, ettei suunnittele tai ohjelmoi liiaksi. Jättää suunnitelmiin reilusti väljyyttä ja uskaltaa pysähtyä nauttimaan hetkestä. Menee ja tekee sen mukaan, mikä hyvältä tuntuu tai asettuu vaikka paikalleen.

Hyvä ruoka, juhannussauna ja vastan tekoretki. Mummon paistamat kesän ensimmäiset muurinpohjaletut ja juoksulenkki rauhallisissa maalaismaisemissa, niistä minun kesä usein alkaa. Lenkkarit pakkaan mukaan tälläkin kertaa ja sujautan ne jalkaan, jos siltä tuntuu. Äitini on sen verran kova hössött.. siis suunnitelemaan, että lettuja (ja paljon muutakin) on varmasti tiedossa.

Tänään ajattelin vältellä ruokakauppoja ja liikenteessä tarpeen tullen löysätä omaa ponnaria. Tästä rennosta fiiliksestä ja näistä suurpiirteisistä suunnitelmista ajattelin nimittäin pitää kiinni.

Rentoa juhannusta juuri sinulle ja mitä ihaninta kesälomaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.