*Kaupallinen yhteistyö Nordic Fit Mama

Tiedättekö mihin ihanaan asiaan olen törmännyt kaikkien tekemieni yhteistyö-kuvioiden myötä? No siihen, että ne kaikki ovat syntyneet aidosta halusta edistää hyvinvointia ja auttaa muita. Minusta se on enemmän kuin ihana juttu. Ja siitä samasta syystä on syntynyt myös tämä Nordic Fit Maman-tarina.

Nordic Fit Maman takaa löytyy aurinkoinen, äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Riina Laaksonen. Nordic Fit Mama tarjoaa asiantuntevaa verkkovalmennusta raskauden jälkeiseen kuntoutumiseen ja vauva-arkeen. Valmennukset sopivat hyvin kehon kuntouttamiseen, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo pidemmän aikaa. Tämä laadukas verkkovalmennuskonsepti yhdistää suomalaisen terveydenhuollon huippuosaamisen, valmentamisen sekä innovatiivisen teknologiaosaamisen kokonaisuudeksi, jolle on myönnetty myös Design from Finland-merkki vuonna 2017. Nordic Fit Maman konsepti on ainoita kaltaisiaan maailmalla, ja se onkin saavuttanut kiitosta kotimaansa lisäksi myös ulkomailla. Valmennus tuo kauniisti esiin suomalaisia arvoja ja luontoa. Kaikki verkkokurssien materiaalit on kuvattu luonnossa, mikä luo niihin rauhallisen tunnelman. Myös maailmalla osataan arvostaa näitä asioita, yhdistettynä toimivaan äitiysterveydenhuoltoon.

Mistä kaikki sitten alkoi?

Nordic Fit Maman tarina sai alkunsa Riinan halusta edistää hyvinvointia ja auttaa meitä muita naisia. Riinan omat kokemukset urheilullisena, kolmen lapsen äitinä saivat hänet kiinnostumaan ja perehtymään äitiysiikuntaan paremmin.

Kun aloitin itse treenaamisen synnytysten jälkeen, tein useita virheitä ja pahensin tietämättäni raskaudesta aiheutunutta vatsalihasten erkaumaa. Treenasin liian kovaa ja tein liikkeitä väärällä tekniikalla. Vaikka kuinka harjoittelin, ongelmat kehossani vain lisääntyivät.”

Riina Laaksonen


Kuvassa Riina Laaksonen

”Oli uskomatonta huomata, miten paljon pystyin auttamaan kehoani palautumisessa ja miten hyviä tuloksia saavutin, kun aloin harjoitella oikealla tavalla.”

Riina Laaksonen

Näiden Riinan omien kokemusten innoittamana syntyi Nordic Fit Mama ja valmennusten myötä hän saakin tehdä sydäntään lähellä olevaa työtä. Eli viedä tätä tärkeää tietoa kaikille äideille, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä yksin raskaudesta ja synnytyksestä mahdollisesti johtuvien ongelmien kanssa. Verkkovalmennusten tavoite on edistää äitien kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kaikissa valmennuksissa on otettu huomioon pikkulapsiarki. Treenit vievät aikaa vain 10 minuttia päivässä ja ne on helppo tehdä missä tahansa. Nordic Fit Mama on valmentanut jo yli 3000 äitiä ja heistä 99% suosittelee valmennusta myös ystävälleen. Blogini hyvinvointi-sarjasta tuttu kätilö, äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainen Tiina Murdoch toimii myös yhteistyössä Nordic Fit Maman kanssa ja valmennuksen kätilö-moduulit ovatkin Tiinan taidonnäyte.

Kuntouta keskivartaloa verkkovalmennus:

Tein itse alku vuodesta Nordic Fit Maman kuntouta keskivartaloa-verkkovalmennuksen* ja kokemukseni olivat positiiviset. Olen itse verkkovalmennusten suhteen tosi tarkka, koska niitä mahtuu liikunta-alalle laidasta laitaan. Verkkovalmennuksen valinnassa kannattaakin olla erityisen tarkkana, koska valitettavasti niitä räätälöi liikunta-alalla myös moni ammattitaidoton tekijä. Valmennuksen taustoja onkin hyvä selvittää tarkemmin, sekä valmentajan koulutusta ja osaamista. Tarkkuus ja terve kriittisyys ovat paikallaan, koska ammattitaidoton valmennus voi tehdä silkkaa hallaa omalle hyvinvoinnille ja keholle. Nordic Fit Maman-valmennuksista huomaa sekä ammattitaidon että laadun kaikessa toiminnassa. Harjoitteet on suunniteltu huolella ja valmennusten tekijätiimi koostuu alan asiantuntijoista.

”Valmennuksen valtteja ovat ehdottomasti sen helppous ja turvallisuus. Joka päivälle on omat harjoitteet, jotka kilahtavat sähköpostiin jo aikaisin aamulla. Näin päivän harjoitteet on helppo toteuttaa vaikka heti aamulla herättyään.”

Valmennukseen on helppo sitoutua ja niiden tekeminen vie ajallisesti päivästä vain pienen hetken, eivätkä ne ole aikaan tai paikkaan sidottuja. Valmennuksen valtteja ovat ehdottomasti helppous ja turvallisuus. Joka päivälle on omat harjoitteet, jotka kilahtavat sähköpostiin jo aikaisin aamulla. Näin päivän harjoitteet on helppo toteuttaa vaikka heti aamulla herättyään.

”Valmennus keskittyy vahvistamaan lantionpohjalihaksia, syviä vatsa- ja selkälihaksia, sekä antaa hyviä vinkkejä kehonhuoltoon ja liikkuvuuden lisäämiseen.”

Jokaisen päivän harjoitteet on avattu selkeästi kirjoittamalla ja kuvaamalla ne lisäksi videolle. Näin oikeat suoritustavat on helppo tarkistaa. Valmennus sisältää paljon tärkeää tietoa kehon toiminnasta, raskaudesta sekä synnytyksestä palautumisesta. Kaikki tieto on kuitenkin kirjoitettu helposti luettavaksi ja ripoteltu sopivina annoksina läpi valmennuksen. Lisäksi Riina vastaa kysymyksiin tai mieltä askarruttaviin asioihin virtuaalisesti koko valmennuksen ajan. Valmennuksen kynnys on mielestäni matala juuri sen helppouden vuoksi ja lapsiperhearki on huomioitu hyvin. Vaikka valmennuksessa puhutaan paljon arjesta pienen vauvan kanssa, sopii se hyvin kehon vahvistamiseen, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo pidemmän aikaa. Valmennus keskittyy vahvistamaan lantionpohjalihaksia, syviä vatsa- ja selkälihaksia, sekä antaa hyviä vinkkejä kehonhuoltoon ja liikkuvuuden lisäämiseen. Valmennus ohjaa myös rauhalliseen harjoitteluun, eli on erityisen hyvä opettamaan keholle lempeän harjoittelun saloja ja rauhoittumista.

Omien kokemusteni perusteella suosittelisin kuitenkin ”kevennettyä” yksilövalmennusta tämän verkkovalmennuksen rinnalle. Käytännössä se tarkoittaa oman lähtötilanteen kartoittamista ja tilannetta valmennuksen jälkeen. Näin varmistetaan että harjoitteet tuottavat toivottuja tuloksia juuri sille omalle keholle ja harjoittelu on sekä tarkoituksenmukaista että entistä turvallisempaa. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää oikeisiin suoritustekniikoihin sekä niiden yhteydessä voiman käyttöön. Meille aktiivisille liikkujille on hyvin tyypillistä tehdä harjoitteet liian voimakkaasti, mikä aiheuttaa helposti lihaskireyttä. Oma raskaus- ja synnytystausta sekä kehon tila on tärkeää huomioida valmennuksessa. Esimerkiksi omalla kohdallani valmennus keskittyi puhtaasti lantionpohjan ja syvien lihasten vahvistamiseen, koska erkaumaa ei ole. Täällä Jyväskylän alueella alkukartoituksia tekee esimerkiksi Kokonaisuuden Tiina Murdoch.

Ajallisesti valmennus kestää viisi viikkoa, eli siihen on helppo sitoutua ja toisaalta siinä ajassa harjoitteet ehtivät muodostua osaksi omia arkirutiineja. Näin harjoitteet jäävät arkeen vielä valmennuksen loputtuakin. Suosittelen tätä valmennusta kaikille naisille, jotka haluavat vahvistaa kehonsa tukilihaksistoa, lantionpohjaa ja keskivartaloa. Valmennuksen lopussa saa vielä itselleen tulostettavan harjoitusohjelman, jossa on selkeät kuvalliset ohjeet harjoitteiden tekemiseen. Näin lantionpohjan ja kehon syvien lihasten säännöllistä harjoittelemista on helppo jatkaa myös valmennuksen jälkeen.

Saan ilokseni arpoa yhteistyössä Nordic Fit Maman kanssa kaksi kuntouta keskivartaloa-verkkovalmennusta. Valmennukset alkavat 22.4.2019 ja kestävät viisi viikkoa. Käy osallistumassa arvontaan instagram-tililläni @positiivisestiliikkeessa ja voit voittaa valmennuksen itselle ja ystävällesi. Arvontaan voit osallistua 7.-14.4.2019 välisenä aikana ja arvonta suoritetaan maanantaina 15.4.2019. Tarkemmat osallistumisohjeet löydät instagram-tililtäni.

*Verkko-valmennus saatu yhteistyössä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.