*Kaupallinen yhteistyö Népra

Millä ajatuksella sinä hankit itsellesi treenivaatteet? Ovatko ne sinulle pelkkä sivuseikka? Et halua olla ns. tekstiili-urheilija ja haluat muutenkin kuluttaa harkiten ja fiksusti. Toisaalta et myöskään nauti siitä tunteesta, kun paksu puuvilla T-paita liimautuu selkääsi juoksulenkillä. Tai siitä, kun joudut korjailemaan rullautuvaa toppia kesken punnerrus-sarjan. Vai oletko se tyyppi, joka bongaa kaupungilta ne parhaat ota 3 maksa 2-tarjoukset? Viime aikoina sinua on kuitenkin alkanut harmittamaan, miten jo ensimmäisten pesukertojen jälkeen näiden vaatteiden saumat kiertävät ja treenitopin helmakin kutistuu. Tai oletko vanhempi, äiti tai isä, joka satsaa kauden vaihtuessa lasten vaatteisiin, muttet jaksa enää sen rumban jälkeen lähteä etsimään itsellesi sopia treenivaatteita?

Meitä kuluttajia on moneksi ja niin on valmistajiakin. Treenivaatteille asetetut vaatimukset eivät ole sieltä helpoimmasta päästä täyttää. Niiden tulisi kestää kovaakin kulutusta ja pesua, istua hyvin päälle, tuntua miellyttävältä ja pisteenä iin päälle näyttää hyvältä. Meistä kuluttajista on tullut yhä tietoisempia myös vaatteiden alkuperän ja eettisyyden suhteen. Voiko nämä kaikki vaatimukset sitten täyttyä treenivaatteiden osalta? Minulla on sinulle hyviä uutisia, kyllä!

Ilolla saan nostaa blogissani esiin kotimaisen urheiluvaate-valmistajan Népran. Kotimaiset ja vastuulliset treenivaatteet eivät ole itsestäänselvyys, mutta tämä kahden positiivisen ja sporttisen naisen luotsaama yritys täyttää toiminnallaan myös nämä kriteerit. Mitä kaikkea muuta on Népra ja mikä tekee näistä vaatteista massasta poikkeavia? Hyppää mukaan, niin kerron sinulle.

Kuvassa: Fortuna Logo Top & Terra Tights

Népran tarina sai alkunsa reilut kolme vuotta sitten, kahden naisen Anna-Mari Niutasen ja Essi Enqvistin intohimosta liikkumiseen, vaatteisiin ja eettisyyteen. Nämä liikunnalliset naiset kyllästyivät huonosti istuviin ja heikko laatuisiin treenivaatteisiin. He näkivät tässä alan ammattilaisina mahdollisuuden ja pian syntyi vastuullinen, hyvänmielen urheiluvaatemerkki Népra.

Anna-Marille ja Essille on tärkeää Népran kaiken toiminnan läpinäkyvyys. Essi suunnittelee tuotteet Lahdessa ja ne leikataan sekä ommellaan Virossa. Treenivaatteet on valmistettu laadukkaista, italialaisista kankaista. Lazy wear-mallisto on valmistettu yhteistyössä Pure Wasten kanssa, uusiokäyttämällä materiaaleja. Népran tuotteilla on myös Ökotex-sertifikaatti, mikä takaa sen ettei tuotteet sisällä haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- ja formaldehydijäämiä. Eettisyys ja ekologisuus välittyy tämän brändin kaikesta toiminnasta, aina kankaiden leikkuujätteen minimoimisesta markkinointikampanjoihin.

Pidän Népran toiminta-ajatuksesta, jonka punaisena lankana ovat laatu, mukavuus, eettisyys ja ajattomuus. Mallisto ei perustu sesonki-ajatteluun, vaan se koostuu laadukkaista ja ajattomista tuotteista. Arvot brändin takana ovat eettisyyden lisäksi asiakasläheiset ja hyvää mieltä tuottavat. Vaatteen voi hankkia todelliseen tarpeeseen, eikä niitä tarvitse hamstrata kaappiin poistuvan sesonkituotteen pelossa. Vaatteet soveltuvat hyvin monenlaiseen käyttötarkoitukseen aina sali- ja juoksutreeneistä vapaa-aikaan. Satsaamalla laadukkaaseen tuotteeseen, takaat itsellesi miellyttäviä ja monipuolisia liikuntahetkiä pitkäksi aikaa. Mallistosta voit valita tutun luotto-tuotteen joko raikkaissa, kirkkaissa väreissä, tai luottaa maanläheisiin sävyihin tai perinteiseen mustaan.

Erityisesti viime aikoina minua on alkanut suorastaan ahdistaa kaikenlainen tavarapaljous. Olen karsinut omaa ja lasten vaatekaappia pitkin syksyä ja sama jatkuu. Osta tarpeeseen ja harkiten-ajatus on oikein toimiva. Ja silloin kun on tarve, laatuun satsaaminen on enemmän kuin järkevää. Mitä sitten hintaan tulee, niin jakamalla laadukkaan tuotteen hinnan käyttövuosilla, tulee se usein mennen tullen edullisemmaksi, kuin kertakäyttö-tuotteiden haaliminen.

Kuvassa: Juno Long Sleeve-paita

Sain Népralta reipas kuukausi sitten käyttöön muutamia treenivaatteita ja ne ovatkin olleet ahkerassa käytössä. Kuvien mustat Terra Tights-trikoot ovat materiaaliltaan mukavan napakkaa kangasta, mutta kuitenkin joustavat ja miellyttävät päällä. Trikoot tuntuvat jalassa yhtä aikaa ihanan kevyeltä ja napakalta. Olen käyttänyt niitä mm. ohjatessani spinning-, Bodyattack- ja Bodystep-tunteja, sekä omissa salitreeneissä. Plussaa tulee siitä että housut pysyvät hyvin jalassa hyppiessä ja kyykätessä. Ja kyllä, luit oikein. Niitä huonosti istuvia trikoitakin on nimittäin eksynyt päälle, ja siinähän se treeni menee mukavasti housuja nykiessä. Trikoiden vyötärö on sopivan napakka, muttei kuitenkaan purista vatsaa, mikä olisi treenatessa ikävää. Kankaan korkean laadun huomaa mm. siitä, että housut ovat edelleen kuin uudet lukuisista pesu- ja käyttökerroista huolimatta. Kankaan pinta ei ole nukkaantunut tai muutenkaan kärsinyt salitreeneissä tangon hankauksista huolimatta. Vahvan kankaan hyviä puolia on myös se, ettei alusvaatteet näy niistä läpi. Näissä Népran vaatteissa toimisi laadukkuutensa vuoksi hyvin myös printti-kuosit. Odotan jo kevään lämpimiä lenkkikelejä, kun pääsen testaamaan näitä myös juoksulenkille.

Kuvan raikas petrolin sininen Fortuna Logo-toppi on ihanan pehmeä ja mukava päällä. Todistetusti tämä toppi ei rullaudu kainaloihin, vaan pysyy hyvin paikallaan ja vaatteiden korjailun sijaan saa keskittyä itse treeniin. Népran iso graafinen logo topissa on myös kiva ja näyttävä yksityiskohta. Haaveilen samasta ihanan pehmeästä kankaasta valmistetuista Saturnus Tights-treenitrikoista Terratight-trikoiden rinnalle. En ole nimittäin koskaan ennen törmännyt näin pehmeään ja miellyttävään materiaaliin treenivaatteissa. Laatu ja pehmeys säilyvät pesu- ja käyttökerroista toiseen.

Tämä kaunis vihreä Juno Long Sleeve-paita on kuin pala suomalaista kangasmetsää. Paita toimii hyvin niin treenikäytössä, kuin vapaa-ajallakin. Muistinko jo kertoa ihanan pehmeästä kankaasta? Tämä paita onkin yksi suosikeistani Népran mallistosta. Näin talvella olen käyttänyt sitä kävelylenkeillä ulkoilutakin alla ja kotoillut paita päällä lähes jatkuvasti. Tämä löytää varmasti tiensä myös juoksulenkille sellaisenaan tai ohuen juoksutakin alla. Ja sopiipa tämä hyvin myös rauhallisille kehonhuoltotunneille, etenkin jos olet palelevaa sorttia.

Ammattitaitoisen suunnittelijan kädenjälki näkyy Népran tuotteissa laadun lisäksi loppuun asti mietityistä yksityiskohdista. Juno Longsleeve- paidan huomaamattomaan hihaan kätekettyyn taskuun voi jemmata vaikka avaimen lenkin ajaksi. Lisäksi vaatteissa on sisäpuolella sivusaumassa pieni tasku, jonne kätkeytyy pesulappu. Treenivaatteissa on usein isot pesulaput, jotka hankaavat tai kutittavat ihoa, mutta Népran vaatteissa myös tämä on huomioitu ja ratkaistu kekseliäästi. Näin lappua ei myöskään tarvitse leikata pois, ja jos ikinä suostut luopumaan näistä vaatteista, osaa myös seuraava käyttäjä hoitaa vaatteita oikein ja niistää riittää iloa myös hänelle.

Treenivaatteet ovat minulla käytössä lähes päivittäin ja arvostan todellakin niiden laatua ja toimivuutta. Pesen vaatteet yleensä aina treenin jälkeen, jotta hiki ei pinty kankaaseen. Vaatteiden pitää siis kestää kulutusta ja pesua, ilman että tuote nukkaantuu, haalistuu tai kutistuu. Ennen kaikkea annan arvoa hyvälle istuvuudelle ja käyttömukavuudelle. Tunteja ohjatessa haluan keskittyä työhöni asiakkaiden parissa ja omaa treeniä tehdessä haluan nauttia liikkumisesta, enkä pohtia pysyvätkö vaatteet menossa mukana. Olen sen verran mukavuudenhaluista sorttia, etten juurikaan viihdy farkut jalassa, paitsi jos on pakko. Olen usein myös kotona mukavat trikoot jalassa ja Saturnus Tights-trikoot olisivat siihenkin tarkoitukseen täydelliset. Herkän, atooppisen ihon vuoksi myrkyttömät vaatteet ovat minulle myös iso osa mukavuutta.

Uskon, että treenimotivaatio syntyy loppujen lopuksi aina korvien välissä, mutta kyllä oma osuutensa sen edistämisessä on myös toimivilla treenivaatteilla. Ne tekevät liikkumisesta miellyttävää ja osaltaan mukavaa. Ne antavat mahdollisuuden keskittyä siihen oleelliseen, eli itse treenaamiseen. Mikä tärkeintä, mukavissa treenivaatteissa tekee myös mieli lähteä liikkumaan ja tuntee olonsa mukavaksi.

On hienoa, että meiltä Suomesta löytyy Népran kaltaisia vastuullisia brändejä, eikä liene ihme että heidän visionsa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä eettisesti ja ekologisesti on noteerattu myös kansainvälisesti. Népran omasta blogista löydät Anna-Marin ja Essin ajatuksia sekä paljon lisää tietoa Néprasta.

Kiitos kuvauspaikasta Liikuntakeskus Klub1/Jyväskylä

Kuvat: Kerttu Pylvänäinen/Modernisti kodikas

4 thoughts on “Wear Népra – kotimaiset & vastuulliset hyvän mielen treenivaatteet

 1. Kyllä, ihana merkki ja samoin myös tämä kirjoitus 🙂

  Itse omistan Saturnus Tightsit ja olen tykännyt kovasti.

  Saanko kysyä, mitä kokoa nuo päälläsi olevat vaatteet ovat? Ihan vain sen takia, että osaisin paremmin arvioida muiden tuotteiden kokoa mahdollisia seuraavia hankintoja varten 🙂

  1. Kiitos paljon ihanasta palautteesta Anne! Népra on kyllä ihan huippu, hyvän mielen vaatemerkki 🙂
   Saturnus Tightsit ovat varmasti olleet nappi-valinta, varsinkin jos haluaa ihanan pehmeät ja joustavat housut.
   Minulla on kaikki vaatteet kokoa M. Tykkään, että paidat ovat vähän rennommat päällä. Népran vaatteissa on sekin hyvä puoli, että ne istuvat hyvin päälle vaikka koko olisikin reilumpi. Terra Tights-housut ovat tosiaan napakammat, joten jos arvot kahden koon välillä, niin kehottaisin ehdottomasti valitsemaan isomman koon 🙂 Toivottavasti näistä on sinulle apua!

 2. Kiitos paljon vastauksesta! Vaatteet näyttävät todella hyvältä päälläsi ja tärkeintä, että myös tuntuvat mukavilta 🙂
  Hyvän mielen vaatemerkki todellakin – ihanasti sanottu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.