Pizza mielletään usein roskaruoaksi tai leimataan epäterveelliseksi. Sitä se toki voi olla, jos pohja tehdään pelkästään valkoisesta viljasta ja päälle valitaan täytteet tuhdimmasta ja rasvaisimmasta päästä. Tekemällä itse ja kiinnittämällä huomiota raaka-aineisiin, saa siitä kuitenkin taiottua ihan perusterveellistä kotiruokaa. Jos haluat keventää, niin kiinnitä huomiota täytteiden valinnassa rasvan laatuun ja suolan määrään. Pyöräytä vielä ruoan lisukkeeksi raikas ja värikäs salaatti, niin lautasmallikin on taattu.

Terveellisten valintojen tekeminen on loppujen lopuksi melko simppeliä. Kiinnittämällä huomiota muutamiin perusasioihin ja tekemällä itse, saa ruoasta kuin ruoasta terveellisempää ja monipuolisempaa. Makunystyrät tottuvat nopeasti ja pian huomaat, että esimerkiksi vähempikin suolan määrä riittää.

Jos pizzan tekeminen tuntuu työläältä ja monivaiheiselta, niin yhdessä tekemällä nämäkin työvaiheet hoituvat näppärästi. Yksi hoitaa pohjan tekemisen, toinen pilkkoo ja kolmas raastaa. Sulassa sovussa yhteistuumin laitetaan täytteet päälle ja pizzan paistuessa vaihdetaan päivän kuulumiset tai pelataan vaikka erä lautapeliä. Mukavaa yhteistä puuhaa vaikka huomiselle uudenvuoden aaton illalle.

Tämä pizzapohja tehdään ilman hiivaa, joten sen valmistuksessa ei tarvitse välttämättä käyttää vehnäjauhoja ollenkaan, sitkoa kun ei tarvita. Hiiva korvataan leivinjauholla, eli pohja on myös nopea tehdä, ilman erillistä kohotusaikaa. Tee jauhoista oma miksaus ja korvaa osa esim. leseillä. Maidon tilalla voi myös hyvin käyttää kaurapohjaista valmistetta. Aineet siis vain sekoitetaan ja pohjan voi kaulia, jauhoja käyttämällä samantien. 

Nopea pizza-pohja:

4 dl jauhoja

1 1/4 dl maitoa

2,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

50g juoksevaa margariinia (myös öljy käy)

Mukavia kokkailu-hetkiä ja sopivan räiskyvää uudenvuoden vastaanottoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.