Vieraita tulossa, täytyypä leipoa jotakin makeaa! Vai täytyykö sittenkään? Vaikka kyläilykulttuuri onkin vähentynyt, ei se silti onneksi ole kadonnut kokonaan. Saatamme kuitenkin ajatella vähän kuin automaattisesti, että herkuttelu ja kyläily kulkevat käsi kädessä. On kohteliasta tarjota vieraille syötävää ja juotavaa, samalla kun vaihdetaan kuulumisia. Ja onhan se mitä ihanin huomionosoitus vieraita kohtaan, ”juuri meitä varten on leivottu ja laitettu”. En sano että siinä olisi mitään pahaa tai väärää. Tykkään itsekin huomioida vieraita leipomalla tai tekemällä ruokaa. Saattaa siis olla niin, että liitämme herkuttelun automaationa erilaisiin tilanteisiin. Kyläilyyn, viikonloppuun, lomaan jne. Toisin sanoen, saatamme herkutella ihan vain tavan vuoksi, ilman että meidän oikeasti tekee edes mieli mitään hyvää. Samalla kun toimimme itse tämän opitun kaavan mukaan, siirrämme samat tavat jälkikasvulle. Omia tapoja on välillä hyvä tarkastella, kuitenkin rennolla otteella.

Tästä ajatuksesta inspiroituneena, testasin viikolla lasten kanssa kaura banaani-vohveleita. Vähän paremmilla lisukkeilla nämäkin taipuisivat varmasti tarjottaviksi arki-illan yllätysvieraille tai ainakin rauhallisen aamun brunssille. Tässä ohje, ole hyvä.

Kaura banaani-vohvelit:

2 banaania

2 kananmunaa

2 dl kaurahiutaleita

1 dl maitoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl hunajaa

2 tl öljyä

Sekoita aineet blenderillä tai sauvasekoittimella ja paista vohveliraudalla. Jos taikina meinaa tarttua kiinni rautaan, lisää vielä taikinaan tilkka öljyä lisää. Tavallisiin vohveleihin verrattuna nämä tummuvat helpommin, joten paistolämpötilaa kannattaa säätää miedommalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.