Viikolla listasin täsmäiskun kaamoksen selättämiseen ja yksi vinkeistä oli valita lautasella värikkäitä raaka-aineita. Ja jottei vinkki jäisi pelkästään leijumaan sanahelinänä ilmaan, päätin tarjoilla sinulle värikkään ja terveellisen resepti-vinkin viikonloppuun. Kokkailin tänään lounaaksi herkullisia kasvispihvejä ja ne valmistuivat samalla kun vaihdoin kuulumisia ystävän kanssa. Eskari-ikäinen tyttäreni kävi pariin otteeseen kommentoimassa ruokavalintaani, mutta ennakkoluuloista huolimatta nämä maistuivat lapsille hyvin ja jopa pyytämään lisää. Lapsia on hyvä rohkaista ja kannustaa maistamaan erilaisia ruokia ja totuttelemaan makuihin. Jos tyytyisin pelkästään kysymään ”haluatko syödä?”, jäisi lasten ruokavalio vähän suppeanlaiseksi. Ei ole pakko syödä, mutta maistaminen on paikallaan ja kohteliasta. Mielestäni tämä on osa positiivista ruokapuhetta sekä myös erilaisten ruokien arvostamista, jota haluan omille lapsilleni välittää.

Nämä pihvit toimivat hyvin myös hampurilaisen täytteenä ja miksei näistä voisi tuunata myös kevyemmän isänpäivälounaan, perinteisen pippuripihvin sijaan. Ehkä jälkiruoka voi sitten puolestaan olla astetta tuhdimpi.

Kasvispihvit

  • Pari porkkanaa
  • Pari perunaa
  • Puolikas bataatti
  • Kukkakaalia
  • sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1dl kermaviiliä
  • 1dl ruiskorppujauhoja
  • Suolaa ja mustapippuria

Sekoita kananmuna, kermaviili ja korppujauhot keskenään. Raasta porkkanat, perunat, bataatti, kukkakaali ja sipuli raasteeksi, sekoita ainekset keskenään ja isää mausteet. Paista pihvit pannulla öljyssä. Lopusta kermaviilistä voit hyvin tehdä raikkaat kastikkeen lisukkeeksi. Lisää kermaviilin joukkoon vähän sitruunanmehua, loraus hunajaa sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Eikä takerruta nyt lillukan varsiin sen suhteen, ovatko nämä kasvis- vai juurespihvejä 🙂

Ihanaa isänpäivä-viikonloppua ja pian juostaan!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.