Hei se on Marraskuu ja vuoden pimein aika, mutta sen sijaan että vaivutaan sohvan nurkassa talviuneen, otetaankin siitä kaikki irti! Nappaa tästä vinkit kaamoksen selättämiseen ja käännetään asiat yhdessä positiiviseksi.

Näe asiat uudessa valossa!

Joo päivä on lyhyempi ja pimeä tulee nopeammin, mutta älä anna sen häiritä. Voit nähdä asiat uudessa valossa. Nappaa otsalamppu mukaan ja suuntaa lenkkipoluille. Kun pujottelet hämärässä metsäpoluilla, keskityt siihen mitä teet ja päivän kiireet unohtuvat samalla. Happirikas ilma virkistää mieltä, etkä enää kotiin päästyäsi muista, miksi mietit lähdetkö liikkeelle vai et. Pimeässä matka tuntuu lyhyemmältä ja saat rauhassa kerätä punaista väriä kasvoille, vastaantulijoista välittämättä. Myös lapsista on jännittävää ulkoilla pimeässä, joten ylös, ulos ja liikkeelle, vaikka koko perhe yhdessä.

Mars sisätreeneihin!

Nyt jos koskaan voi hyvällä syyllä suunnata sisälle liikkumaan. Kun ulkona sataa räntää vaakatasossa, avaat kuntokeskuksen ovet ilomielin. Musiikki tempaa sinut jo heti ovella mukaan ja treenikaverit tervehtivät sinua iloisesti. Jo tässä kohtaa mieleen todennäköisesti hiipii ajatus: ”Olipa hyvä että tuli lähdettyä!” Valitse tunti fiiliksen ja vireystilan mukaan. Lempeyttä kehonhuollosta, poltetta salitreenistä, virkisty syketreenistä tai tanssi kaamos kauemmas tanssitunnilla.

Voimaa ja energiaa ravinnosta!

Jos kauppareissulla joulusuklaat huutelevat nimeäsi jo heti alkumetreillä, viittaa niille kintaalla ja täytä kärry hyvällä energialla. Tee hedelmistä iltapalaksi hedelmäsalaattia, pilko kasvikset tikuiksi tai tee smoothiesta vaihteeksi mehujäätä. Herkuttelu silloin tällöin on ihan paikallaan, mutta huomioi että sokeri väsyttää oloasi entisestään. Jos vierasvarat tuppaavat kummittelemaan kotona kaapin ylähyllyllä, niin jätä ne silloin suosiolla kauppaan. Syö värikkäästi ja tankkaat samalla hyvää energiaa ja virtaa keholle sekä mielelle.

Pienistä asioista koostuu kokonaisuus!

Muistuta itseäsi siitä että hyvinvointi koostuu pienistä asioista ja päivän aikana ehtii tekemään monta hyvää valintaa. Älä anna kaamoksen kasvattaa itsellesi kynnystä tai olla tekosyy. Kun pidät pientäkin aktiivisuutta yllä, ja kiinnität huomiota siihen mitä syöt, et todennäköisesti ole tilanteessa, jossa joudut aloittamaan kaiken alusta. Jos tuntuu että tasapaino on hukassa, niin rauhoita mieltäsi ja pohdi mitkä asiat lisäävät sinun hyvinvointiasi. Poimi hyviä valintoja, liikettä ja positiivisia ajatuksia päivääsi yksi kerrallaan, niin pian huomaat niiden vaikutukset.

Sopivasti rentoa oloa!

Reippaan ulkoilun, hyvän treenin tai raskaan päivän jälkeen on ihana rentoutua omassa kodissa. Lämmittele ja rentoudu ulkoilun jälkeen lempeissä löylyissä saunan lauteilla tai hemmottele itseäsi vaikka kasvohoidolla. Sujauta villasukat jalkaan ja testaa uusia tee-makuja. Hengähdä, rauhoitu ja rentoudu, niin unikin on levollisempaa. Ja hei, ei se kaamoskaan kestä ikuisesti.

Ihanaa viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.