Talviset terveiset täältä ruudun takaa! Lumi tuli ja teki talvisen fiiliksen tänne Keski-Suomen korkeudelle. Talvi ei yllättänyt tänä vuonna tämän perheen autoilijoita, mutta mielessäni olin valmistautunut viipymään syksyisissä tunnelmissa ja maisemissa vähän pidempään. Mutta sopiihan se näinkin.

Talvisen tunnelman inspiroimana innostuin tekemään ruoaksi juuressosekeittoa ja leipomaan kaveriksi peltileipää. Keiton tein tällä kertaa perunoista, porkkanoista, bataatista, kukkakaalista ja lantusta, tavallisen kerman korvasin kaura-ruokakermalla. Tämä oli herkullinen kombo, suosittelen. Peltileipä sopii täydellisesti keittojen kanssa ja oli super-helppo tehdä. Taikinan ainekset pelkästään sekoitetaan ja annetaan kohota tunnin verran kaikessa rauhassa. Tästä saatkin itsellesi leipomalla tunnin leppoisaa aikaa. Siinä ajassa voi hyvin ottaa vaikka torkut tai venytellä. Välillä on hyvä osata ottaa ihan rennosti, olla vaan ja laittaa aivot offline-tilaan. Tänään minä käperryn viltin kanssa sohvan nurkkaan, sytyttelen syksyn tai talven ensimmäiset kynttilät, enkä aio tehdä mitään muuta kuin olla vaan. Hyggeilyä parhaimmillaan.

Helppo ja herkullinen peltileipä

2 dl vettä

3 dl piimää

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

2 dl kauraleseitä

3 dl täysjyvävehnäjauhoja

2dl ruisjauhoja

1/2 dl öljyä

Ripottele halutessasi valmiin leivän päälle ennen paistamista pellavansiemenrouhetta tai muita siemeniä/pähkinöitä.

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kyllä, myös piimä), sekoita kuivahiiva ja kaurahiutaleet keskenään ja sekoita ne nesteeseen. Lisää suola ja hunaja, sekä loput jauhot/leseet pikku hiljaa sekoittaen. Lisää joukkoon öljy ja sekoita vielä varoen. Taikinaa ei tarvitse vaivata, sekoitus riittää. Levitä taikina pellille tai vuokaan ja anna kohota liinan alla, tunnin verran. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, 15-20 min. paksuudesta riippuen. Tein itse leivän vuokaan, jonka olin vuorannut leivinpaperilla. Näin leivästä tuli ihanan paksu ja muhkea. Voit hyvin tehdä jauhoista oman miksauksen ja käyttää niitä jotka sopivat omaan makuun parhaiten, niin minäkin sovelsin. Ennen kuin paistat leivän, tee taikinaan veitsellä ruudukko. Näin saat leivän jaettua kauniiksi neliöiksi paistamisen jälkeen.

P.S. Olen suunnitellut teille lukijoille juoksu-aiheista, joten pian lähdetään yhdessä liikkeelle ja paneudutaan aiheeseen monipuolisesti ja innostavasti. Luvassa inspiraatiota, tsemppiä, monipuolisia harjoituksia sekä huippuammattilaisen täsmä-vinkkejä mm. kenkien valintaan ja juoksijan lihaskuntoharjoitteluun. Jos sinulla on toiveita juoksu-sarjaa tai muita aiheita koskien, niin otan niitä mielelläni vastaan. Kommentoi alle tai vaikka instagram-tilille.

Ihanaa ja sopivan rentoa viikonloppua sinulle!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.