Uusi viikko on sipaistu käyntiin ja maanantai on jo melkein taputeltu. Jos sinulla on tänään kauppareissu edessä, niin huuda hep! Jos ostoskärryyn sujahtaa paketti jauhelihaa ja ajatuksissa pyörii tulevan viikon ruokalista, niin huuda hep! Jos ajattelit tehdä makaronilaatikkoa, mutta toisaalta pelkkä ajatuskin kyllästyttää, huuda hep! Vastaan hep-huutoosi tarjoamalla vaihtoehdon, ole valmiina ja ota tästä koppi.

Jos sisustuksessa tehdään diy-projekteja, niin keittiössä voi sitten tuunata. Tämä ruoka-kokeilu syntyi juuri siitä ajatuksesta, kun tuntui että ruokalistalla pyöri viikottain ne samat pöperöt. No saattoi puolisokin heittää vettä myllyyn, kommentoimalla jotakin muutaman viikon kiertävästä ruokalistasta (mikä on tietysti kardinaali-virhe).

Tämä on yhtä helppo ja nopea tehdä kuin se perus-makaronilaatikkokin. Vaihdat jauhelihan kanaan, sujautat mukaan kasviksia/juureksia ja maun kruunaa tuorejuusto. Valitsin tuorejuuston juustoraasteen sijaan, koska meillä lapset eivät oikein välitä paksusta juustokuorrutteesta. Mutta sekin sopisi tähän varmasti hyvin mukaan. Ja koska tämä oli nyt helppo ja nopea arkiruoka-versio, niin oikaisin ja laitoin ruokaan pakastekasvikset, mutta oikein hyvin ne voisi ostaa tuoreena ja pilkkoa joukkoon. Porkkanat ehkä esikeittäisin.

Tuunattu makaronilaatikko:

  • 400g maustamattomia broilerin rintafileitä
  • 1/2 pakettia pastaa (tumma proteiinipasta)
  • 1 sipuli
  • 1 pss pakastekasviksia (kruunun kasvikset, parsa, kukkakaali, porkkana)
  • Tuorejuustoa (ruohosipuli) oman maun mukaan
  • Munamaito: 3 kananmunaa, reilu 1/2 litraa maitoa
  • Suolaa, mustapippuria ja paprikamaustetta

Laatikko-ruoat ovat varmasti monen muunkin perheen pelastus. Helpottaa kummasti ruokahuoltoa, kun samasta ruoasta voi syödä useampana päivänä, eikä tarvitse joka päivä viettää aikaa hellan ääressä. Meidän perheessä pyritään siihen että kokkailuvuorot jakautuisivat tasaisesti meille molemmille. Välillä se toteutuu paremmin ja välillä huonommin, töistä ja iltamenoista riippuen. Itse pyrin suunnittelemaan useamman ruokalajin viikolle eteenpäin, ettei arki-iltaisin tarvitse käydä monena päivänä kaupassa tai käyttää aikaa pähkäilemällä ruokalajia. Siitä vapautuu kummasti myös aikaa arki-iltoihin. Ja viikon ruokalista rakentuu näin myös monipuoliseksi. Ruoanlaitto arki-iltoina ei ole minulle sitä mieluisinta puuhaa, mutta uusien ruokaohjeiden kokeileminen tuo mukavaa vaihtelua. Toisinaan kokkailen puhelimen kuulokkeet korvilla, vaihtaen samalla ystävän kanssa kuulumiset ja ruoka valmistuu lähes huomaamatta.

Kivaa ja reipasta uuden viikon alkua sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.