Onko tämän päivän suunnitelmat vielä auki? Miltä kuulostaisi metsäretki? Yhdessä perheen kanssa, ystävän seurassa tai miksei vaikka yksin. Pakkaa eväät reppuun ja nauti raikkaasta syysilmasta ulkoilun merkeissä. Sillä onhan se nyt vaan fakta, että eväät maistuvat parhaalta ulkoilmassa, kannon nokassa istuskellen.

Jos juoksu on sinun juttu, niin mitäpä jos suuntaisit tänään lenkin metsäpoluille. Kun keskittyy väistelemään kiviä ja kantoja ja pysymään polulla, ei jää tilaa miettiä ensi viikon aikatauluja. Metsän keskellä mieli rauhoittuu, aistit herkistyvät ja stressitasot laskevat. Bonuksena voit nähdä upeita paikkoja. Suosittelen!

Lapsilla riittää metsässä tutkittavaa. Siellä on tilaa juosta ja temmeltää. Kivillä on kiva kiipeillä ja harjoitella hyppyjä sammalmättäälle. Tasapainotaidot kehittyvät epätasaisella alustalla ja monipuolista liikettä kertyy kuin huomaamatta – niin lapsella kuin aikuisella. Näistä pienistä retkistä lapsen mieleen tallentuu kullan arvoisia muistoja perheen yhteisistä hetkistä. Ja yhdessä opitaan tärkeitä taitoja aina liikuntataidoista luonnon kunnioittamiseen.

P.S. Koitathan välttää sanoja ei tai älä! Synonyymeja ja vaihtoehtoja  käyttämällä edistetään myönteistä ilmapiiriä ja näiden taikasanojen ansiosta sinulla on jatkossakin innokasta retkiseuraa aina valmiina lähtöön.

Nämä kuvat ovat Jyväskylän lähikulmilta Muuratsalosta, Lullinvuorelta. Sieltä kangasmetsän keskeltä löytyy upeita kallioita ja luolia. Näin syksyllä retkelle kannattaa pakata reppuun tyhjä pussi tai rasia, sillä mukaan saattaa tarttua metsän antimina mm. sieniä, joista voi sitten kotona taikoa vaikkapa herkullisen munakkaan iltapalaksi. Lullinvuorelta löytyy tällaiselle vähemmän kokeneelle sienestäjälle helposti tunnistettavia sieniä, kuten kanttarelleja.

Ilmiannathan myös kaverille parhaat retkeilypaikat omalta asuinalueeltasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.