Hei se on perjantai, viikonloppu ja kenties vapaapäiviä tiedossa! Tuntuuko tylsältä ajatukselta alkaa kokkailla perjantai-iltana? -Tiedän tunteen! Joskus uuden ruokareseptin kokeileminen nostattaa motivaatiota kokkailuun ja se ei tunnukaan enää niin tylsältä ajatukselta. Perjantai-iltapäivän kauppakierros kurvaa useimmiten –tiedät varmaan minkä hyllyn kautta, joten ennen illan herkuttelu hetkeä on tärkeää syödä kunnon päivällinen. Näin herkkujen määrä pysyy myös helpommin aisoissa, olo on parempi ja keho palautuu. Tässä sinulle simppeli ruoka-vinkki perjantai-iltaan.

Oletko aina ajatellut että risoton tekeminen on hankalaa? Niin minä ajattelin vielä pari vuotta sitten, kunnes kokeilin! Tässä sinulle simppeli ja takuuvarma ohje herkulliseen broileri-risottoon, joka valmistuu vieläpä suhteellisen ripeästi. Jos työläin vaihe on porkkanoiden pilkkominen niin se on sitten simppeliä. Nyt voit unohtaa kaiken hifistelyn (paitsi jos tykkäät hifistellä) ja antaa vaan mennä. Itse en ole mitenkään tarkka siitä onko riisit kypsyydeltään just eikä melkein 🙂 Pääasia että ruoka maistuu koko perheelle ja tästä riittää hyvin ruokaa pariksi päiväksi. Tätä ohjetta on myös helppo tuunata vaihtamalla broilerin ja porkkanat esim. sieniin ja pinaattiin. Tai mitä ikinä keksitkään. Kokeile rohkeasti ja kerro minulle mitä tykkäsit! 🙂

  • Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen yrtti- tai kasvisliemi, anna liemen kiehua hiljalleen.
  • Paista broilerit pannulla (suosittelen paistokasaria jos sellainen löytyy) pienessä määrässä voita/öljyä ja pilko fileet paistaessa pienemmiksi paloiksi.
  • Lisää pannulle porkkakuutiot (mitä pienemmät kuutiot, sitä nopeammin ne kypsyvät) sekä hienonnettu sipuli.
  • Lisää pannulle/kasarille risottoriisi ja sekoittele hetki miedolla lämmöllä.
  • Lisää yrtti- /kasvisliemi vähin erin pannuun sekaan. Anna hautua hiljalleen miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen.Itse lisäsin liemen muutamassa erässä.
  • Kun olet lisännyt kaiken liemen ja risotto on keittynyt kasaan, lisää loput aineet: creme fraiche, puolikkaan sitruunan mehu ja mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ihanaa viikonloppua juuri sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.